Grunnleggende Turlederkurs - Bærum Turlag

Kurs

Fra dato
11. oktober 2019 kl. 17:25
Til dato
13. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Nærturlederkurs, Grunnleggendeturlederkurs,
Arrangører
Bærum Turlag, Den Norske Turistforening , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Turkode
Kurs
Dette arrangementet er over!

Bærum Turlag har et bredt tilbud av turer i Bærum og Omegn. For å være turleder og turlederassistent på våre turer ønsker vi at du har grunnleggende turlederkurs. På kurset lærer du hvordan å ivareta sikkerheten til en gruppe på tur og nyttig turkunnskap som er god å ha bakhånd når du leder turer for oss. Vi oppfordrer ungdom til å søke da vi trenger turledere til vårt nyoppstartetede DNT ung Bærum. Men vi trenger også flere turledere til andre grupper; både ordinære søndagsturer og lavterskelturer. Vi skal blant annet i gang med en "Aktiv i 100 - ekstra lett" som skal gå fra Sandvika og vi jobber med et integreringstilbud. Vi trenger også flere turledere i Barnas Turlag.

Vi setter opp DNT-ambassadørkurs på fredagen. Det kurset har også plass til andre deltakere. De som er påmeldt Grunnelggende turlederkurs har automatisk plass på Ambassadørkurset og trenger ikke melde seg ekstra på dette.

Etter endt Grunnleggende turlederkurs er du kvalifisert til å lede dagsturer i nærmiljøet for alle våre turkategorier. All innsats som turleder skjer som frivillig arbeid.

Les mer om DNTs turlederutdanning.

Oppmøte: Franskleiv/vestmarksetra P-plass (ved bommen) kl. 17.25. Vi går samlet inn kl. 17.30. 
Slutt søndag kl. 17.30 på Nedre Gupu.

Kollektiv: Buss 245 fra Sandvika, med ankomst Kattås kl. 17.16 (sjekk rutetider). Det er ca. 1 km til fots langs veien opp til Franskleiv. NB! gi beskjed hvis noen kommer med buss så venter vi de minuttene ekstra. Det går også an å ta den bussen som går en halvtime før. Se ruter.no.


Generell informasjon:

Pris:
Kr. 1.500,- for medlemmer av Bærum Turlag DNT.
Kroner 1.000,- refunderes etter fire tur/aktivitetsoppdrag for Bærum Turlag ila. tre år. 
Dere får informasjon om betaling ved påmelding. 

Prisen dekker ambassadørkurs, grunnleggende turlederkurs, turlederboka, kart, pølser fredag kveld, middag lørdag kveld, overnatting, frokost og lunsj på søndag. Hver enkelt deltaker må ta med mat til egen frokost og niste lørdag. 
 

Hvor:
Nedre Gupu i Vestmarka. Overnatting er på store rom i hovedhuset, man kan også velge å sove ute i gapahukene hvis man vil det, da må man ha varm sovepose.

Oppmøte:
P-plass ved Franskleiv (Vestmarksetra) fredag 17.25. Gi oss beskjed dersom du kommer med bussen til Kattås.

Kurslutt:
Vi avslutter søndag kl. 17.30 på Nedre Gupu.

Hvem passer kurset for?
Alle som ønsker å lede turer lokalt for Bærum Turlag. Du trenger ingen forkunnskapet, men må være turvandt, beherske kart og kompass og like å ta med andre på tur. Hyggelig og ansvarsbesvisst. Ellers lærer du det meste på kurset. Du må sende epost til oss for å melde deg på.
Vi tar bare med deltakere som ønsker å bli endel av Bærum Turlag på dette kurset. Er du fra andre foreninger viser vi til DNTs øvrige turlederkurs.

Kart:
Vestmarka 1:25000. Kart kan kjøpes i DNTs nettbutikk eller hos Bull Ski og Kajakk i Sandvika.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Annet:
Alle deltakere tilskrives ca 1 uke før kursstart, her følger mer informasjon. Dere mottar også Turlederhåndboka og informasjon som bør leses i forkant av kurset.

Kursinstruktører:
Hovedinstruktør:
Liv Arnesen, polfarer og eventyrer, og ikke minst turleder og kursinstruktør i Bærum Turlag DNT siden oppstarten i 2011. Liv har hjulpet oss med ungdomssatsingen høsten 2018 da vi dannet DNT ung Bærum.
Kurs assistent: Jørgen Holmboe. Orienteringsløper og turleder i Bærum Turlag DNT siden oppstarten i 2011.

Velkommen til en nyttig, lærerikt og veldig hyggelig kurshelg med oss!
 

Grunnleggende Turlederkurs - Bærum Turlag

Bærum Turlag har et bredt tilbud av turer i Bærum og Omegn. For å være turleder og turlederassistent på våre turer ønsker vi at du har grunnleggende turlederkurs. På kurset ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørgen Holmboe
  • Liv Arnesen