Høy rute i Maridalsalpene

Fellestur

Dato
15. september 2019 kl. 10:20
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Voksenturer
Dette arrangementet er over!

Turen starter og slutter på nedre del av parkeringsplassen på Skar innerst i Maridalen. Vi går på sti opp på Furumokollen, som er begynnelsen på et meget kupert høydedrag øst for Øyungen. Dette området har i alt 8 topper på ca. 500 moh. Vi skal plukke med oss alle disse, og kommer til å gå en del utenfor sti. Flere av toppene har også en spektakulær utsikt, spesielt Mellomkollen og Gaupekollen. På vår vei passerer vi både speiderhytte, DNT-hytte og den privateide hytta Sellanrå med en flott utsikt. Vi går også nedenom det idylliske småbruket Tømte.

Terreng og lengde: Turen er på 12 - 14 km, men terrenget står på høykant, og vi regner med å bruke ca. 6 timer inkludert pauser.

Ta med: Ta gjerne med badetøy for et dykk på turen. Se også Generell turinformasjon.

Kart: Oslo Nordmark, sør 1:25 000 eller Oslo Nordmark, sommer 1:50 000.

Start: Skar parkeringsplass kl. 10.20.

Kollektiv: Buss 51 fra Nydalen (T-bane) til Skar kl. 10.14. Buss 54 fra Jernbanetorget korresponderer med rute 51 ved Brekkekrysset kl. 09.38 (sjekk rutetider).

 

 

 

Høy rute i Maridalsalpene

Turen starter og slutter på nedre del av parkeringsplassen på Skar innerst i Maridalen. Vi går på sti opp på Furumokollen, som er begynnelsen på et meget kupert høydedrag øst ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • John Hvidsten