Nærtur - Tur til naboene i nord

Fellestur

Dato
20. mai kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Aktivi100, «Aktivi100»
Arrangører
Turkameratene Nittedal Turlag, DNT Hadeland , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne mandagen går turen nordover til våre venner i DNT Hadeland.  Vi samkjører fra møteplassen vår ved Varingskollen togholdeplass og parkerer ved Harestua togholdeplass.  Der møter vi turlederne fra Hadeland, Per Gamborg-Nielsen og Vidar Bollum. Den opprinnelige planen var å gå til Fjellsjøhytta i Nordmarka, men nå meldere våre kjentmenn at stien dit ikke er farbar. En stor del av myrområdet vi må passere ligger fortsatt under vann og i samråd med turlederne Per og Vidar, har vi funnet et godt alternativ. De tar oss med opp til Solobservatoriet.  Stien vi følger opp dit ligger i sørhellinga og er tørr og fin å gå.  Ved Observatoriet ligger ei hytte med flott utsikt.  Rasten tar vi på grasvollen utenfor hytta.

Fjellsjøhytta besøker vi en annen gang.  Kanskje venter vi til neste år da dugnadsgjengen på Hadeland er ferdig med å lage ny bro i enden av Fjellsjøen og stien er ferdig merket.

Ta med mat og drikke og sitteunderlag i sekken.

Nærtur - Tur til naboene i nord

Denne mandagen går turen nordover til våre venner i DNT Hadeland.  Vi samkjører fra møteplassen vår ved Varingskollen togholdeplass og parkerer ved Harestua togholdeplass.  Der møter vi turlederne fra Hadeland, Per ...