Vårtur til Busterudvangen

Fellestur

Dato
12. mai kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagstur
Arrangører
Turkameratene Nittedal Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Sesongens første langtur går i Romeriksåsen. Vi møtes ved Nittedal kirke og går opp i skogen via Molstad. Der følger vi små stier gjennom busker og kratt til vi når hovedstien vår oppover ryggen mot Rundetjern. Nå åpner terrenget seg, og vi fortsetter gjennom vakkert og varierende landskap med åpent skogsterreng, små tjern og en del myrer. Vi passerer kommunegrensen til Gjerdrum, og etter hvert kommer vi til Busterudvangen, som er endepunktet for turen. Busterudvangen er en av de gamle setervangene i Romeriksåsen. Den ligger vakkert til i den dype skogen, og den blir nevnt helt tilbake i 1780. Etter å ha tatt en rast på vangen, tar vi fatt på hjemveien. Vi følger blåstien sørover, men tar en avstikker innom "Vodkaberget" ved idylliske Nordre Ryggevann. Til slutt går vi tilbake til blåstien og følger denne over Ovasshøgda til Nittedal kirke.  Turen blir omlag 14 kilometer.

Dette er en tur i lettgått terreng som passer alle som liker langturer, men det finnes en del våte partier - så husk godt fottøy!

Vårtur til Busterudvangen

Sesongens første langtur går i Romeriksåsen. Vi møtes ved Nittedal kirke og går opp i skogen via Molstad. Der følger vi små stier gjennom busker og kratt til vi når ...

Kontaktinformasjon:

  • Mette Erlien
  • Tlf. 99600846