Topptur i Påsken... near Oslo!

Fellestur

Dato
20. april kl. 12:30 - 17:15
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Topptur, Østmarka, Drømmepåske
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til en topptur til påsken? Det er fullt mulig, selv om du er i Oslo! Planen er å gå til fots til Ramstadslottet (394 moh) og Bjønnåsen (396 moh) i Østmarka.

Vi møter på busstoppet Sandbekkhallen kl 12:30. Så går vi videre sørover til Milorghula. Så fortsetter vi vest for Åmotdammen på en umerket sti. Vi går videre sørover på blåsti og så østover litt på skogsvei. Så kommer vi tilbake nordover når vi går opp til Ramstadslottet, og så nedover. Så går det oppover igjen til Bjønnåsen. Og så nedover igjen til Blystadlia.

Turen er ca 11 km. Du kan se traséen og topografien på bildet under.

 

Transport:

Det anbefales å reise kollektivt. Bussen 300 går fra Oslo buss terminalen kl 11:54 og ankommer Sandbekkhallen (Zone 2 billet) kl 12:24.

 

Mat og pauser:

Det forventes at folk ikke er sultne når de begynner turen. Vi skal ta en kort pause på Milorghula og en eller to lengre pauser på Ramstadslottet og/eller Bjønnåsen. Ta med nok mat og nok å drikke. Målet er å nyte turen og naturen. Vi tar den tiden som trengs for at alle kan fullføre turen uten stress. Vi løper ikke ;-). Returstiden som er gitt er ikke nøyaktig, og er avhengig av snøforhold og gruppetempo.

OBS! :

Stiene som går opp og ned fra begge toppene er bratte.

Det blir sannsynligvis fortsatt snø og smeltevann.

Ta fjellsko, pigger og staver: det vil gjør det lettere å gå nedover om det er glatt. Eventuelt kan du ta også også gamasjer og et par varme sokker i sekken...nesten akkurat som for en påskefjelltur!

 

Påmelding:

Det kreves ingen påmelding, det er bare å møtes. Kom kom! Gjerne gi beskjed om du har spørsmål, eller om du vil si du blir med.

 

 

 

 

Topptur i Påsken... near Oslo!

Har du lyst til en topptur til påsken? Det er fullt mulig, selv om du er i Oslo! Planen er å gå til fots til Ramstadslottet (394 moh) og Bjønnåsen (396 ...