Historisk vandring gjennom Nordmarka - med overnatting

Fellestur

Fra dato
24. august 2019 kl. 08:00
Til dato
25. august 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Turkameratene Nittedal Turlag
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på en historisk vandring og opplev Nordmarka på sitt vakreste.  Vi byr på en tøff og innholdsrik sensommertur fra nord til sør i Marka.  På turen følger vi den eldgamle rideveien Bygata mellom Hadeland og Oslo. Traséen er vesentlig forskjellig fra dagens veibygging. Det innebærer at vi følger sti så godt som hele veien. Den er ganske rettlinjet, unngår myr og våte partier og går i høyt terreng – 650 m.o.h. forbi Helgehaugen – med jevnt fall sørover. Bygata er beskrevet i boka forfattet av Ståle Pinslie som kom ut som årbok i Maridalens Venner i 2017.  Ståle Pinslie blir vår turleder på denne historiske vandreturenVi møtes kl. 07.15 på Nittedal stasjon og tar toget som går kl. 07.27 til Roa.  Herfra kjører vi med maxitaxi til utgangspunktet for turen, Olimb på Jevnaker.  I kveldingen kommer vi fram til Kikut hvor vi skal slappe av med god middag og overnatting. 

Etter frokost neste dag fortsetter turen videre sørover i sporene til mennesker som har gått her siden jordbruket utviklet seg på Hadeland og i Vika. Turen ender på Hammeren i Maridalen hvor vi tar buss til Nydalen og toget tilbake til Nittedal.

Turen passer for folk i god fysisk form og som kan gå lange turer. Vi har bestilt plass til 15 personer på Kikut, og det er derfor et begrenset antall som kan være med.  

Det er nødvendig med påmelding til denne turen.  Meld deg på til Ståle Pinslie mail:  staalepinslie@hotmail.no.

Vi må også be om at de som melder seg på turen betaler et depositum for overnattingen på kr 675 pr. snute.  Innbetaling må gjøres i forbindelse med påmeldingen til konto nr 1503 87 96515.

Historisk vandring gjennom Nordmarka - med overnatting

Bli med oss på en historisk vandring og opplev Nordmarka på sitt vakreste.  Vi byr på en tøff og innholdsrik sensommertur fra nord til sør i Marka.  På turen følger ...

Kontaktinformasjon: