Eventyrlig sykkeltur fra drabantby til Huldreheim

Fellestur

Fra dato
13. juli 2019 kl. 10:00
Til dato
14. juli 2019 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Voksne, Hyttetur, Skogstur
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Bli med på en eventyrlig tur. I et av folkeeventyrene om Askeladden er det en som reiser fra kongsgården til verdens ende på 10 minutter. Vi skal ikke til verdens ende på 10 minutter men vi kan by på en hyggelig sykkeletappe lørdag fra Stovner til Huldreheim, og på veien passerer vi et ærverdig gods. Vi overnatter på hytta Huldreheim og på søndag sykler vi gjennom Østmarka og ender på Skullerud.

 

Lørdag
Vi starter ved Stovner T-banestasjon klokka 10. Vi sykler bortom Stovnertårnet før vi legger kursen mot Losby Gods og derfra inn til Setertjernstua hvor vi tar en pause og parkerer syklene. Denne sykkelturen er ca 18 km. Derfra er det et par km å gå på blåmerka sti før vi kommer til Ramstadsjøen og DNT-hytta Huldreheim hvor vi skal overnatte. Huldreheim er DnT Oslo og omegns nyeste hytte, den åpnet 12.mai i år. Den er nybygget så alt er nytt og fint.

Vi tilbringer lørdagsettermiddagen og kvelden her, enten i ro ved hytta med mulighet for et bad for de som vil, men det er også mulig det blir en ettermiddagstur i området. Hyttas navn tilsier at det heller ikke er umulig at vi stifter bekjentskap med huldra. Huldra er i norsk folketro en kvinnelig vette. Hun er vakker, men har kuhale. Huldra er musikalsk så kanskje vi får høre huldrelokk eller har hun kanskje noe helt annet å by oss på? Uansett hulder eller ikke hulder så blir det god felles middag om kvelden og vi klarer sikkert å lage huldrestemning på egen hånd - alle turdeltakerne oppfordres til å bidra med en historie, eventyr eller sang som setter oss i eventyrlig humør.

Søndag
Etter frokost og utvask starter vi med å gå tilbake til syklene. Deretter sykler vi via Losby og Mariholtet gjennom Østmarka og ender turen ved Skullerud T-banestasjon. Denne sykkelturen er ca 25 km.

Turen passer for deg som liker å sykle i marka

Utstyr: For et par dagers tur i marka. Til overnatting trenger du lakenpose - det er dyner og puter på hytta. Badetøy og myggspray kan være greit.

Kart: Finnes flere kart for Østmarka - ta med det du har, kjøp et nytt eller ta uskrift fra UT.no

Mat: Turlederne ordner med middagsmat, kaffe/te (hold av litt plass i sekken/sykkelveska) - meld fra om det er noe du ikke kan spise! Ta med matpakke til lørdag og søndag og det du ønsker til frokost søndag. Turen er dugnadsbasert, så oppgaver blir tildelt slik at alle får bidra til gjøremålene på hytta.

Antall: 8 personer inkl. turlederne

Turledere: Gudrun Njå og Pernille Voll

Pris: Kr 400 inkluderer overnatting og middag. Er du ikke DNT-medlem, må du betale kr 115 i tillegg. Når du får plass og har betalt, er påmeldingen bindende, dvs. pengene blir ikke tilbakebetalt.

Påmelding og evt. spørsmål til Gudrun på e-post: gudrun_hjem at hotmail.com

Husk å oppgi navn, medlemsnummer, e-postadresse og mobilnr. ved påmelding!