Sem - Mikkelsbonn, Vestmarka

Dette arrangementet er over!

Fellestur søndag 27. oktober 2019

Sem-Mikkelsbonn, Vestmarka

Turbeskrivelse:

Fotturen er en flott rundtur på velbrukte blåmerkede stier i Vestmarka. Turen starter fra NaKuHel på Sem, først langs nordsiden av Semsvannet før stigning opp til Gupu gård. Gården er et populært utfartssted for folk fra Asker og Bærum. Gupu ligger fint til på et høydedrag med utsyn både mot øst og vest.

Turen fortsetter til Furuholmen, en koselig markastue sentralt beliggende i Vestmarka. Herfra er det jevn lang stigning opp til Grønland seter, et av turens høyestliggende steder. Det er flott utsikt på lettgått sti videre mot Ringvollåsen og tømmerhytta Mikkelsbonn. Hytta har fått navn etter Mikkels kølabonn som er restene av en gammel trekullmile. Mange turgåere passerer Mikkelsbonn på lengre turer i Vestmarka, både sommer og vinter.

Neste etappe går i kupert terreng via Kalvemyr og Fantebråtan til stigningen opp til Buråsen og den fine utsiktstoppen Haveråsen, turens høyeste punkt, 437 moh. Haveråsen er en av de 10 toppene i Asker Turlags "Topp er Toppers".

Turen fortsetter ned mot nordsiden av det idylliske vannet Sandungen og videre forbi Nedre Rustan gård til Halvorsenhytta. Her er det flott utsikt mot Skaugumsåsen, Semsvannet og Asker. Den Norske Turistforening har leid hytta av Asker kommune, Asker Turlag er ansvarlig for driften. Hytta har navn etter komponisten Johan Halvorsen som bygde den i 1899.

Siste etappe går ned mot Tveiter gård og rundt Semsvannet til Sem hovedgård.

Oppmøte: Søndag 27. oktober, kl. 10.00 ved Venskaben i Asker eller kl. 10.15 ved Sem utfartsparkering, NaKuHel.

Turleder: Rune Aasheim, mobil 923289782

Ta med: Nistemat og drikke på turen.

Framkommelighet: Turen går på blåmerkede stier i variert terreng, noen våte områder. Deltagerne bør ha vanntett fottøy og være i bra form.

Lengde: 20 km

Tid: 6-8 timer 

Sem - Mikkelsbonn, Vestmarka

Fellestur søndag 27. oktober 2019 Sem-Mikkelsbonn, Vestmarka Turbeskrivelse: Fotturen er en flott rundtur på velbrukte blåmerkede stier i Vestmarka. Turen starter fra NaKuHel på Sem, først langs nordsiden av Semsvannet ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Rune Aasheim