Nyttårsfeiring (DNT 26 - 45)

Fellestur

Fra dato
30. desember 2019 kl. 10:30
Til dato
1. januar kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Femunden, Nyttårsfeiring, Svukuriset, Dnt2645
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Bli med å opplev en nyttårsfeiring i naturen med magisk midtvinter lys, lav sol, pastellfarver og de blå timer!

 

Svukuriset i Femundsmarka holder dørene åpne for oss 30.desember, og vi får fantastisk bevertning i nydelige omgivelser. Femundsmarka har på denne tiden av året vanligvis gode forhold i marka med skuterspor som leder til Revlingsjøene, og fin og fast snø østover mot Revlingkletten, Rønsjøen, og Litle Svuku. Det er lagt opp til en fellestur med skiaktivitet, bålkos, fakler, og gode naturopplevelser. 

 

PROGRAM

DAG 1, Mandag 30. desember: Felles avreise fra Oslo ca 1030. Vi kjører i private biler, og utgifter til kjøring/parkering gjøres opp selv med sjåfør i hver bil. Reisen opp til Elgå går via Elverum, Trysil og Drevsjø, og når vi kommer frem er det lagt opp til en 8 km felles skitur inn til hytta. På hytta venter betjeningen med oppvarmet hytte og nylagd middag. Vi innlosjerer oss, og møtes til fellesmat og hygge. 

DAG 2, Tirsdag 31. desember: Vi starter dagen rolig med felles frokost og prat, før vi møtes ute for en liten skitur og andre uteaktiviteter tilpasset vær og temperatur. Det er viktig at alle kler seg godt, da vi kommer til å være en del ute. I tillegg til matpakke ordner turlederne med litt ekstra kos til lunsjen. Selve Nyttårsaften feires med god mat og kaker, og kl 23.00 samles vi utenfor på tunet og får utdelt fakler. Vi går samlet til fots sammen med de andre gjestene på hytta til en flott bålplass hvor året skal feires. Kl 24.00 serverer bevertningen champagne, og vi blir sittende litt før vi trekker tilbake til Svukuriset hvor det serveres nattmat. 

DAG 3, Onsdag 1. januar: Starter dagen med lang og koselig frokost før vi spenner på oss skiene, og suser bort til parkeringen hvor vi takker for turen.  

 

GENERELL INFORMASJON

Gruppepris: 
2300,- inkluderer overnatting 2 netter, måltider (middag + festmiddag, nattmat, frokost, niste og termos). 

NB! Reise og parkering ordnes internt i hver bil. 

 

Turpakken inkluderer: 

  • Dag 1; 3-rettersmiddag. 
  • Dag 2; Frokost/niste/termos + festmiddag, kaker, champagne og nattmat.
  • Dag 3: Frokost/niste/termos.  

Gi beskjed ved påmelding om du har matallergier eller dieter. Husk å ta med nok mat og drikke til første dag.

NB! Fordeling av kostnader til kjøring skjer internt mellom deltakerne i hver bil. 

 

Gradering av turen: lengde middels, terreng middels
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

 

Kart og ruteinformasjon: Turkart Femunden 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i Storgata 3 eller i Nettbutikken.

 

Pakkeliste: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter. Det er obligatorisk for alle deltakere på vinterturer å ha med egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Skifeller og snøbriller (stormbriller) er også svært nyttig utstyr på vinterturer. Les gjerne mer om våre forslag til skifeller og skismøring.

 

Viktig informasjon om fellesturer vinter:  "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les dette! Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turlederne i forkant! NB! Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge". Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Påmelding og videre informasjon: Påmelding skjer via påmeldingsknappen i høyremargen. Deltakerne vil få nærmere informasjon om bilkjøring og oppmøte i forkant av turen. 

 

Nyttårsfeiring (DNT 26 - 45)

Bli med å opplev en nyttårsfeiring i naturen med magisk midtvinter lys, lav sol, pastellfarver og de blå timer!   Svukuriset i Femundsmarka holder dørene åpne for oss 30.desember, og vi får fantastisk bevertning i ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sine-Sara Astad
  • Sverre Tvinnereim