På umerket sti til Heikampen. NB! ENDRET DATO TIL SØNDAG 27.10

Fellestur

Dato
27. oktober 2019 kl. 09:45
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Søndagstur
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bestig Heikampen via ikke så kjente stier!

Turen starter ved Åmot P-plass ved Sørkedalen skole. Vi tar grusveien opp til Pipenhus, videre grusvei langs Langlielva til snuplassen. Derfra går vi hengebroen over elva, bratt opp til klatrefeltet og følger elvefaret opp til høyre for klatrefeltet, der stien er noe ulendt. Der juvet snevres inn, krysser vi bekken, slik at vi kommer på venstre side av bekken, og kommer gjennom en bratt passasje under en klemblokk.

Vi nyter utsikten ved taubanehytta 350 moh før vi følger stien videre og passerer grusveien som kommer opp fra Elveli. Vi følger stien inn til venstre, og tar etter hvert av stien opp mot høyre i retning Heikampen. Her kan det være fuktig terreng. Denne stien er lite markert, men etter en tid blir denne tydeligere og fører til toppen av Heikampen, 558 moh. Her tar vi pause og spiser medbrakt niste.

Tilbake går vi stien ned langs ryggen over Råkollen, i et tydelig tråkk, og kommer etter hvert ned på en bredere vei, der vi tar til høyre og går langs elven. Etter en stund tar vi en sti-snarvei til venstre, og avslutter på grusvei ned til Elveli og Åmot p-plass.

Terreng: Turen går på stier og grusveier. Oppover juvet, første del, er det nokså ulendt, med knapt synlig sti, og trær som er falt ned, så denne delen er krevende. Siste del opp mot Heikampen har flere bløte partier. Turen er ellers lettgått, i lite krevende terreng, men på grunn av bratt, ulendt terreng på første del av turen defineres denne turen som krevende.

Lengde: Ca. 12 km. Turen kan gås på 3 timer, men på gruppetur med pauser må det regnes mellom 4 og 5 timer.

Starttid og -sted: Søndag 27. oktober kl. 09:45 på Åmot/Elveli P-plass (den store p-plassen nedenfor Sørkedalen skole).
Kollektiv: Buss 41 fra Røa, med ankomst Sørkedalen skole kl. 09:39.

Turleder: Siren Tjøtta, siren.tjotta@gmail.com, tlf. 93 20 82 10. Det er ikke påmelding, men hvis du gir beskjed per e-post, vil du bli holdt orientert i tilfelle beskjeder skal sendes ut.

På umerket sti til Heikampen. NB! ENDRET DATO TIL SØNDAG 27.10

Bestig Heikampen via ikke så kjente stier! Turen starter ved Åmot P-plass ved Sørkedalen skole. Vi tar grusveien opp til Pipenhus, videre grusvei langs Langlielva til snuplassen. Derfra går vi ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Siren Tjøtta
  • Per Hedlund