#LateSunday, not that late. Tre på topp I Maridalsalpene (DNT 26-45 år)

Fellestur

Dato
27. oktober 2019 kl. 10:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Fottur, #Høst, #Marka, #Dnt2645, #Maridalsalpene
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Bli med på høstens fineste fottur, på stier og gamle tømmerveier, via noen av Maridalens beste utsiktspunkt. På turen går vi gjennom variert skog, over tre topper med utsikt over et landskap kledt i høstens farger.

Vi tar toget til Snippen og går retning Gaupekollen. Første kilometerne er på vei, men vi kommer fort inn i skogen, og følger sti til vi tar av opp den gamle tømmerveien opp Gaupekollen. Veien, som er bygget opp fra gammelt av for å frakte tømmer ned fra åsen, er god, bred, passe bratt, og ligger sjarmerende til på vestsiden av kollen. Etter noen gode høydemeter tar vi en liten pause når vi kommer til utkikkspunktet ved toppen før vi går videre ned i mellomkollen naturreservat på umerket sti.

 

Neste opptur er til Midtkollen. Mens utsikten fra forrige topp var mot byen ser man her ut over Nordmarka. Den siste toppen vi er innom er Mellomkollen. Mellomkollen er den høyeste toppen i denne delen av Nordmarka og et fint utsiktspunkt. Herfra ser du mot Lillomarka og den godt synlige telemasta på Røverkollen, Maridalsvannet og Oslofjorden i det fjerne. 

 

Så går det nedover til Tomte gård. Derfra mot Tømtehyttene, og litt forbi dem tar vi nistepause med utsikt over Øyungen. Videre herfra skal vi ned til Skar hvor vi avslutter turen. Vi har sett oss ut to forskjellige veier, og ser an tid, været og stemningen i gruppa før vi enten går raskeste veien gjennom vernet gammelskogen til Skar, eller den litt lengre veien langs Øyungen. 

Fra Skar tar buss 51 Nydalen tilbake mot sivilisasjonen.

Praktisk info: 

Tidspunktet for turen tilsier at det kan være både snø og is på toppene og vått i terrenget. Ta derfor på gode, vanntette sko, og ha gjerne med brodder. Kle dere etter været, om dere ønsker ytterligere tips til bekledning sjekk ut https://www.dnt.no/artikler/nyheter/299-slik-kler-du-deg-for-vinterturen/

Turen er gratis, men krever påmelding og er åpent for alle i alderen 26-45. Meld deg på den røde knappen til høyre, og ta gjerne kontakt med turleder André Hauglund på andrehauglund@gmail.com ved spørsmål. Det må påregnes å betale for tog og buss selv. Begge er innenfor ruters sone 1.

Ha også med:

  • Niste
  • Vann
  • Sitteunderlag
  • Termos (valgfritt)
  • Kart og kompass (valgfritt)

Oppmøte på Oslo S spor 16. kl 09:30 Turledere er god synlig i rød jakke. 

Det er også mulig å møte turledere på Snippen stasjon kl 10:00.

Avslutning: bussholdeplassen på Skar.

Varighet: 5-6 timer avhengi av tempo på gruppa.

 

Vi håper du blir med! 

-André  og Ida 

#LateSunday, not that late. Tre på topp I Maridalsalpene (DNT 26-45 år)

Bli med på høstens fineste fottur, på stier og gamle tømmerveier, via noen av Maridalens beste utsiktspunkt. På turen går vi gjennom variert skog, over tre topper med utsikt over ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ida Sandvik
  • André Hauglund