Randoneehelg i Skarvheimen. FULLBOOKA

Kurs

Fra dato
19. mars kl. 17:00
Til dato
21. mars kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Toppturkurs, Topptur, Hyttetur, Randonee, Fjellskitur, Randone, Randohelg
Arrangører
Geiterygghytta, Aktiviteter betjente DNT OO hytter , Fjellboms
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Skarvheimen er et uoppdaga topptureldorado, med fantastiske linjer og urørte fjellsider. Med  utgangspunkt i trivelige Geiterygghytta får du pudder for deg selv og du kan gå til topps uten å gå i kø. Du kan kjøre bratt og du kan kjøre lange, slake sider.

Siste helga i mars, når dagene blir lysere og snøen er på sitt beste, inviterer vi til ei sosial toppturhelg i Skarvheimen, sammen med Fjellboms og Geiterygghytta.

Den erfarne instruktøren og toppturentusiasten Carl Wernhoff guider dere trygt til alle godbitene. Carl står mye på ski rundt om i verden, men har brukt mye tid på å utforske Skarvheimen, som han mener har veldig mye fin kjøring å by på. Vi legger opp turene basert på ferdighetene til deltakerne, og selvfølgelig også ut ifra snøforholdene. Helga legges først og fremst opp som tur, men Carl deler med glede tips om teknikk og vurdering av skredfare hvis noen ønsker å lære mer.

Også skal vi selvfølgelig kose oss masse, både med skikjøring og foran peisen!

Fredag

Vi møtes på nærmere avtalt sted på fylkesvei 50, ikke langt fra Geiterygghytta kl 13:00. Vi kaster ikke bort tida, og satser på mest mulig god skikjøring, så vær klar til å  ta skia fatt. Etter en fin, liten tur kjører vi til parkeringsplass ved fylkesvei 50. Derfra er det ca. 5 km langs kvistet løype til Geiterygghytta. Ønskes bagasjetransport er dette inkludert i kursavgiften. Se punktet Transport for øvrige detaljer.

Vi møtes på hytta og spiser felles middag kl 19:00. Etter middagen har vi en sosial samling i peisestua med presentasjon og informasjon om morgendagen. Hvis du ønsker er det også mulig å møte direkte på hytta på fredagen.

Lørdag

Vi starter dagen med en god frokost. Vi smører niste og fyller termosen før vi renner ned til bilene ved veien. Vi kjører en kort stykke, slik at vi får kortest mulig anmarsj til de fineste turene. Hvilke topper vi tar avhenger av vær- og snøforhold, samt gruppas ønsker. Det finnes også noen alternativer hvor vi går direkte fra hytta. Hvor turen går avhenger av snøforhold og skredfare. Vi krysser fingrene for pudder og sol.

Selvfølgelig skal vi lage oss en skikkelig lønsjplass, før vi nyter utforkjøringene tilbake til bilene, og går den siste biten inn til hytta. På Geiterygghytta venter varm dusj, fyr på peisen og nydelig, hjemmelaget 3-retters middag.

Utover kvelden har vi det sosialt i peisestua.

Søndag

Etter en deilig frokost med utsikt, pakker vi oss klare og renner ned til bilene ved veien. Vi tar bare dagens topptursekk på ryggen og får øvrig bagasje transportert ned.

Dagens turmål blir bestemt ut ifra vær- og føreforhold. Vår erfarne guide sørger for at den optimale ruta velges. Kanskje blir det Urdevassnutane? I løpet av dagen spiser vi medbrakt lønsj. Fornøyde nede ved bilene på ettermiddagen er det tid for farvel og hjemreise.

 

Ferdigheter og utstyr

Turene forutsetter at du har stått litt på randoski tidligere, uten at du må være spesielt erfaren. Det er en fordel om du har deltatt på et skredkurs tidligere, selv om dette ikke er et krav. Vi anbefaler alle som går toppturer å delta på et skredkurs. Sikkerhetsutstyr som spade, søkestang og skredsøker må alle ha. Har du ikke eget så gi beskjed før kurset, så får du låne dette kostnadsfritt.

Pris

Prisen inkluderer bagasjentransport (hvis ønskelig) til og fra hytta, 2 overnattinger i 4-mannsrom, alle måltider, instruksjon, guiding og lån av skredsøker og annet sikkerhetsutstyr. Eventuell drikke og annet betales av den enkelte i tillegg.

Reise er ikke inkludert i prisen, og organiseres av den enkelte.

Ski/ støvler/ staver er ikke inkludert, men kan leies. For å leie utstyr trenger vi informasjon om din skostørrelse, høyde og vekt.
 

Tilbud fram til 1.september

Pris DNT-medlem: kr 4 395,-
Pris ikke-medlem: kr 4 795,-

Pris etter 1.september

Pris DNT-medlem kr 4 895,-
Pris ikkje-medlem kr 5445,-

Randoneehelg i Skarvheimen. FULLBOOKA

Skarvheimen er et uoppdaga topptureldorado, med fantastiske linjer og urørte fjellsider. Med  utgangspunkt i trivelige Geiterygghytta får du pudder for deg selv og du kan gå til topps uten å ...

Kontaktinformasjon: