Vi går på historiske veier - 2

Fellestur

Dato
4. oktober kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
Turkameratene Nittedal Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)

Denne søndagen går vi ”Dragonveien”, en ridevei brukt av vårt første dragonregiment fra Akershus festning til Opplandene. Veien er vist på Kompanikart fra 1750: «De 4 Dragonregimenter oprettet 1750 sündenfields i Norge». Fram til litt sør for Snippen deler den faret med den eldgamle rideveien over Burås i Hakadal til Maridalen vist på Akershus amtkart nr 31-1 1825 og kart fra 1818.

Vi starter fra Hakadal stasjon og går på sti opp bak Varingskollen. til turens høyeste punkt. Er sikten god, kan vi se Maridalsvannet og målet på Kjelsås togstasjon.

Opprinnelig gikk veien mellom de to Ørfiskevannene, men vi følger et gammelt far langs østsiden av Ørfiske, går over demningen og opp forbi Skjerpet. Vi runder Laskerudåsen et stykke oppe i lia og går langs vestsiden av Movannene. Etter et stykke langs Sørbråtveien forlater vi denne, krysser Movannsbekken og går videre etter stier forbi Sander gård, over togtunnelen og ned til toget på Kjelsås. 

Turen kan gjøres lang, 21 km hvis du går hele veien til Kjelsås, middels hvis du velger Movatn som sluttpunkt (11 km) og kort, 7 km, hvis du avslutter på Ørfiske. Vi regner med å bruke fra tre til seks timer.

 

 

 

Vi går på historiske veier - 2

Denne søndagen går vi ”Dragonveien”, en ridevei brukt av vårt første dragonregiment fra Akershus festning til Opplandene. Veien er vist på Kompanikart fra 1750: «De 4 Dragonregimenter oprettet 1750 sündenfields ...

Kontaktinformasjon:

  • Ståle Pinslie 412 94 265, Nils Petter Petlund 414 62 233, Milli Lilleeng 469 24 676