Vi går Varingskollen rundt

Fellestur

Dato
11. oktober 2020 kl. 10:15
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
Turkameratene Nittedal Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Når togene fra Nittedal og Hakadal har ankommet Varingskollen togholdeplass, starter vi vandringen, forhåpentligvis med sola i ansiktet.  Det er varslet flatehogst i nærområdet, så vi må ta litt forbehold om rutevalg i starten.

Uansett kommer vi oss etter en snau km fram til Sørslepen, denne eldgamle, fint opparbeidede ferdselsveien mellom Ørfiske og Døli, der eier av Ørfiske etter sigende fortsatt har veirett. Bak Varingskollen går vi gjennom gammel og åpen storskog før vi kommer opp på Heitåsen med vidunderlig utsikt sørover. Her går turen nordover mellom Fullbekkmåsan (nevnt i en grenseoppgang i 1696) og Krølltoppmyra. Navnet kommer kanskje av at myra krøller seg rundt en topp. 

Herfra bærer det utover og snart er vi inne på den aller eldste ferdselsveien fra Hakadal til Maridalen og Oslo, vist første gang på kart i 1818 og amtskart fra 1825.

Videre går vi i kanten av de urørte Løstadmyrene og følger Seterveien ned til Nedre Tverrsti som vi følger tilbake til Varingskollen holdeplass.

Turen er ca 10 km, og vi regner med å bruke fem timer.

Vi går Varingskollen rundt

Når togene fra Nittedal og Hakadal har ankommet Varingskollen togholdeplass, starter vi vandringen, forhåpentligvis med sola i ansiktet.  Det er varslet flatehogst i nærområdet, så vi må ta litt forbehold om ...

Kontaktinformasjon:

  • Ståle Pinslie 412 94 265, Bjørn Finstad 905 36 782, Carla Nielsen 986 21 230