I Breheimens villmark fra Sota Sæter - NY tur

Fellestur

Fra dato
13. juli kl. 15:00
Til dato
16. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Turkatalog2020_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12907
Dette arrangementet er over!

Sota Sæter er en eventyrlig plass å bo, og nå inviterer vi til flotte turdager blant forvridde furuer, blinkende vann og fjelltopper som tar pusten fra deg.

På den over 100 år gamle sætra kan du sove godt i sjarmerende bygninger før du legger ut på tur i Breheimens villmark. Naturen rundt sætra byr på korte dagsturer og luftige toppturer. Hva med å oppleve utsikten fra Tverrådalskyrkja, 2088 mho eller vandre langs elva inn til Mysybutta.

Turledere tar med deltakerne på dagsturer, og kanskje blir det en quiz eller et foredrag på kvelden. Bli med til fjells og nyt god plass, nydelig bevertning ved bordene, skinnende rene hytter, og et turområde som strutter av stolthet over å få besøk.

Pga Covid-19 er deler av vårt ordinære fjellprogram avlyst, men vi håper mange vil benytte seg av muligheten til å bo fast på en av våre trivelige DNT-hytter. 

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Sota Sæter 

Deltakere og turleder møter på Sota Sæter kl. 15.00.

Vi innlosjerer oss og rekker en bli-kjent-tur i området før middag.
Etter middag blir det litt informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Breheimen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Kanskje en topp med nydeleg utsikt over Breheimen! Tverrådalskyrkja er et naturlig mål hvis været og forhold tillater turen, og du trenger å være i god form for å gjennomføre denne. Allikevel er turen mot toppen så fin i seg selv, at man kan velge å gå så langt eller kort man vil før man snur.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Før vi reiser hjem denne dagen, rekker vi en avskjedstur. Hjemreise skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Sota Sæter
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  to turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre, vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

DNT-gruppa er i følge og vil dele soverom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Kart Breheimen Nasjonalpark Top 3000 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: Sota Sæter

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

I Breheimens villmark fra Sota Sæter - NY tur

Sota Sæter er en eventyrlig plass å bo, og nå inviterer vi til flotte turdager blant forvridde furuer, blinkende vann og fjelltopper som tar pusten fra deg. På den over ...

Kontaktinformasjon: