Mandagstur i Romeriksåsen

Fellestur

Dato
14. juni kl. 10:30
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Nærtur, #Aktivi100
Arrangører
Turkameratene Nittedal Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)

Denne mandagen går nærturen vår i Romeriksåsen og til de tre vannene Kirkebygjermenningen, Smalgjermenningen og Gjerdrumsgjermenningen. Møtestedet er som vanlig P-plassen ved Varingskollen stasjon kl. 10.30. Derfra blir det samkjøring til Glitre-dumpa.

Fra Glitre-dumpa følger vi skiløypa nordover - forbi Kirkebyvangen til Storøyungen, der vi tar lunsj ved vannet. Er det veldig varmt, kan det kanskje friste med et bad?

Turen går videre over demningen, og på sti langs Gjermåa til vi treffer veien, vi følger den ca. 500 m, for så å ta av på sti sørover til Smalgjermenningen. Stien fører oss på vestsiden av Smal-  og Kirkebygjermenningen frem til ca. halvveis nedover Kirkebygjermenningen og forbi noen hytter. Umerket sti videre til Abbortjern og Skredehytta, over veien og sti ned Djupdalen til Glitre barnehagen og tilbake til Glitre-dumpa.

Lengde ca. 9 km. Husk mat og drikke, sitteunderlag og godt fottøy. Vel møtt!

Turleder: Carla Nielsen

Mandagstur i Romeriksåsen

Denne mandagen går nærturen vår i Romeriksåsen og til de tre vannene Kirkebygjermenningen, Smalgjermenningen og Gjerdrumsgjermenningen. Møtestedet er som vanlig P-plassen ved Varingskollen stasjon kl. 10.30. Derfra blir det samkjøring ...

Kontaktinformasjon:

  • Bodil Arnheim
  • Tlf. 984 98 487