Blomstertur i Bjørnholtlia

Fellestur

Dato
13. juni kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Arrangører
Turkameratene Nittedal Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne søndagen blir en tematur med vekt på ville blomster, og altså ingen ordinær vandretur. Vi får med oss botaniker Jan Wesenberg fra Tumyrhaugen.  Han har undervist i plantesystematikk på universitetsnivå og er i dag redaktør av Norsk Botanisk Forenings tidsskrift Blyttia, og også østlandsavdelingens blad Firbladet. Mange kjenner han også som plantebestemmer i gruppa Villblomster på Facebook.

Dette blir en lett tur hvor blomster står i sentrum. Vi starter fra Aas Gård og rusler ned naturstien langs Åsbekken ned til Gamleveien og opp denne til svingen ved Bjørnholt gård. Og det er særlig i Bjørnholtlia at Wesenberg vil vise oss mange villblomster og lære oss navn og karakteristiske kjennetegn. Vi går opp Bjørnholtlia og tar lunsjen ved Søndre Klopptjern. Deretter går vi nordvestover på den blåmerkete stien over Setertjernsbekken (Hagerupfossen) og tilbake til Aas Gård. 

Av pedagogiske hensyn bør ikke gruppa være for stor, og derfor må vi ha påmelding til denne turen; eriandrew@gmail.com.

Blomstertur i Bjørnholtlia

Denne søndagen blir en tematur med vekt på ville blomster, og altså ingen ordinær vandretur. Vi får med oss botaniker Jan Wesenberg fra Tumyrhaugen.  Han har undervist i plantesystematikk på universitetsnivå og er i ...

Kontaktinformasjon:

  • Erik Andrew
  • Tlf. 906 93 197