Blomstertur til Bjørnholtlia

Fellestur

Dato
13. juni kl. 10:00
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Turkameratene Nittedal Turlag
Dette arrangementet er over!

Dette er ingen vanlig vandretur, men en tematur med vekt på ville blomster. Med på turen denne søndagen har vi fått botaniker Jan Wesenberg fra Tumyrhaugen. Han har undervist i plantesystematikk på universitetsnivå og er i dag redaktør av Norsk Botanisk Forenings tidsskrift Blyttia - og også Østlandsavdelingens blad Firbladet. Mange kjenner han også som plantebestemmer i gruppa Villblomster på Facebook.

Blomster i sentrum
Det blir en lett tur hvor blomster står i sentrum. Vi starter fra Aas Gård og rusler ned naturstien langsmed Åsbekken, ned til Gamleveien og opp denne, til svingen ved Bjørnholt gård.

Det er særlig i Bjørnholtlia at Wesenberg vil vise oss mange villblomster, og lære oss navn og karakteristiske kjennetegn. Vi går opp Bjørnholtlia og tar lunsjen ved Søndre Klopptjern. Deretter går vi nordvestover på den blåmerkete stien over Setertjernsbekken (Hagerupfossen) og tilbake til Aas Gård.

Påmelding
Av pedagogiske hensyn bør ikke gruppen være for stor, derfor blir det påmelding til denne turen, til; eriandrew@gmail.com. Først til mølla!

Oppmøte: Kl. 10.00. Nordsiden av den store parkeringsplassen ved Aas Gård. Passer for ungdom og voksne som er interessert i blomster og botanikk.

Turens lengde og tid: Ca. 5 km/4 timer.

Turledere: Erik Andrew 90693197, Linda Rundquist Parr 45665780, Torill Kirkeng Andersen 45140824.                     

 

Kontaktinformasjon: