Nærtur i Hakadal - Bergstjern rundt mandag 23.mai 2022

Fellestur

Dato
23. mai kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Arrangører
Turkameratene Nittedal Turlag, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Oppmøte: P-plassen på Varingskollen kl. 10:30

Turens lengde: 8.5 km ca 4 timer

Vi kjører vi samlet til Spenningsby utfartsparkering på Gamleveien.

Vi starter på blåmerket sti som går til Spikertjern. Vi tar imidlertid av denne stien etter at vi har passert Glømmihytta. Der støter vi etterhvert på en skogsbilvei. Kanskje tar vi en avstikker på den bratte stien opp Rammdalen før vi finner en trivelig plass ved Bergstjern hvor vi tar en rast.

Etter pausen krysser vi skogsbilveien og tar stien over Myrerkollen og ned til Sillebu. Derfra bærer det tilbake til parkeringa på Spenningsby.

Terrenget er relativt åpent med fururabbber og løvtrær. Flere steder byr på vakker utsikt nordover og vestover til blant annet Hakadal Kirke, Glittre og Varingskollen. De gamle trærne er dekket med lav og vi ser tuer med vakre vårblomster og to store, svarte sandkremler. (Ikke spis dem!)

Stiene er stort sett tørre og lette å gå. Syklistene har brolagt enkelte våte områder, men opp Rammdalen er det bratt, ulendt og steinete.

Ta med mat, drikke og gode sko.

Vel møtt!!!

Turledere:

  • Anne - Guro Malsten tlf. 454 51 700
  • Anne Berit Hjermann, tlf. 997 05 221

Nærtur i Hakadal - Bergstjern rundt mandag 23.mai 2022

Oppmøte: P-plassen på Varingskollen kl. 10:30 Turens lengde: 8.5 km ca 4 timer Vi kjører vi samlet til Spenningsby utfartsparkering på Gamleveien. Vi starter på blåmerket sti som går til ...

Kontaktinformasjon:

  • Anne Berit Hjermann
  • Tlf. 997 05 221