Historisk vandring i Nordmarka

Vi overnatter på Kikutstua fra lørdag til søndag
Vi overnatter på Kikutstua fra lørdag til søndag Foto: Foto: Tom Stensaker, Skiforeningen

Bli med på en historisk vandring og opplev Nordmarka på sitt vakreste.  Vi byr på en tøff og innholdsrik sensommertur fra nord til sør i Marka.  På turen følger vi den eldgamle rideveien Bygata mellom Hadeland og Oslo. 

Turen går lørdag 24. og søndag 25. august.  Vi overnatter på Kikutstua, i hjertet av Nordmarka.

Traséen er vesentlig forskjellig fra dagens veibygging. Det innebærer at vi følger sti så godt som hele veien. Den er ganske rettlinjet, unngår myr og våte partier og går i høyt terreng – 650 m.o.h. forbi Helgehaugen – med jevnt fall sørover. Bygata er beskrevet i boka forfattet av Ståle Pinslie som kom ut som årbok i Maridalens Venner i 2017.  Ståle Pinslie blir vår turleder på denne historiske vandreturen. På kartet nedenfor kan du se hele ruta.

Vi møtes kl. 08.00 på Nittedal stasjon og tar toget som går kl. 08.11 til Roa.  Herfra kjører vi med maxitaxi til utgangspunktet for turen, Olimb på Jevnaker.  I kveldingen kommer vi fram til Kikut hvor vi skal slappe av med god middag og overnatting. 

Etter frokost neste dag fortsetter turen videre sørover i sporene til mennesker som har gått her siden jordbruket utviklet seg på Hadeland og i Vika. Turen ender på Hammeren i Maridalen hvor vi tar buss til Nydalen og toget tilbake til Nittedal.

Turen passer for folk i god fysisk form og som kan gå lange turer.

Vi har bestilt plass til 15 personer på Kikut, og det er derfor et begrenset antall som kan være med.  

Det er nødvendig med påmelding til denne turen.  Meld deg på til Ståle Pinslie: staalepinslie@hotmail.no. 

De som melder på seg på denne turen, må betale et depositum på kr 675 per person.  Prisen for overnattingen på Kikut er kr 1350 og inkluderer seng, 3-retters middag, frokost og matpakke dagen etter.  Medlemmer av Skiforeningen får 200 kroner i rabatt.

Depositum må betales inn ved påmelding, til vår konto 1503 87 96515.


Skrevet av Kari Tveøy 1. mars 2019