Bli med på lysvandring til Krudtværket

Caldera skal synge for oss i år også.
Caldera skal synge for oss i år også. Foto: Kari Tveøy

Torsdag 10. inviterer vi til vandring elvelangs fra Nittedal stasjon til Krudtværket. Med fakkellys og kulturinnslag.

Det har blitt en oktober-tradisjon å vandre langs Ørfiskebekken til det gamle Krudtværket. I år er datoen 10. oktober.

–Som vanlig starter vi på Nittedal stasjon kl. 17.30, men i år med nye aktører. Hakedalen Blæseorkester vil sørge for den gode stemningen på stasjonen før vi en halvtime senere begir oss på vandring, først mot Utheim der vi gjør en kort stopp på plassen nedenfor som har fått lekeapparater, sier kveldens turleder Dag Helland Pettersen.

Fra Utheim går vandringen videre til Waage Dam der det også blir kulturinnslag. Ved bålplassen i Krudtværket blir det pølser og saft å få for alle.

Scene i Kruttmølla

–Og så gleder vi oss veldig til å innvie Krudtværket scene.  Den er på baksiden av Kruttmølla der vi også har laget et amfi med sitteplasser.  Alt er gjort av dugnadsgjengen som jobber her hver tirsdag, sier Dag som selv står for en betydelig innsats for å få til scenen som kan brukes både utendørs og innendørs.

–Her får vi innslag fra Nittedal Teater, her får vi høre et lokalt rockeband, og her skal Elin Prøysen og Egil Johansson spille og synge, sier han. Siden det kan være fuktig på sittebenkene i amfiet, anbefaler han å ta med sitteunderlag.

Kortere tur

–I år blir vandringen noe kortere enn tidligere, blant annet på grunn av byggearbeidene ved Nygård.  Det betyr at vi går fra Kruttmølla og ned til det gamle kraftverket. Derfra går vi over brua og oppover igjen på den andre siden av bekken.  Derved blir turen kortere, og det blir ikke like nødvendig med transport tilbake til utgangspunktet. Men jeg anbefaler alle å ta med enten hodelykt eller lommelykt, for selv med fakler blir det fort mørkt nå, sier Dag Helland Pettersen.

Den nye scenen i Kruttmølla skal innvies torsdag. Scenen med amfiet er bygget av dugnadsgjengen som er i Krudtværket hver tirsdag.
Den nye scenen i Kruttmølla skal innvies torsdag. Scenen med amfiet er bygget av dugnadsgjengen som er i Krudtværket hver tirsdag. Foto: Dag Helland Pettersen

Skrevet av Kari Tveøy 7. oktober 2019