Suksess for årets Elvelangs

Lang, lang rekke med dugnadsgeneral Dag i front.
Lang, lang rekke med dugnadsgeneral Dag i front. Foto: Kari Tveøy

Aldri har så mange vært med oss på Elvelangs som denne gangen.  Minst 300 store og små vandret i fakkellyset til Krudtværket.

Kanskje var tallet enda høyere, men på en mørk høstkveld lar ikke alle seg telle. Uansett, årets Elvelangs satte rekord i antall deltakere. Ingen ble mørkeredde heller, for fakler og hodelykter sørget for nødvendig lys.Denne torsdagskvelden var også været på vår side.

Mye var nytt i årets utgave av  Elvelangs, men vandringen starter, tradisjonen tro, på Nittedal stasjon.  Der erstattet Blæser’n i år Nitedalens Jazzband med friske takter.  Følget fortsatte gjennom boligområdet Kruttverket, og ved Waage Dam sto damene i Caldera og sang. Ekstra stemningsfullt ble det da de med lys i hendene framførte Anne Grete Preus’ «Når himmelen faller ned».

Det måtte nødvendigvis bli lang, lang rekke når alle ønsket seg gratis pølse og saft ved bålplassen i Krudtværket. Men det hjalp kanskje med kordamenes strofer i hodet om at «alt går litt langsommere her på jorden», for det var bare smil å se i køen.

I Krudtværket har det skjedd store ting i løpet av sommeren.  Den trofaste dugnadsgjengen vår, driftig ledet av Dag Helland Pettersen, har sørget for å lage innen- og utendørs scene i den gamle kruttmølla. Og med 300 sitteplasser i et amfi bak. Ikke rart Elvelangs-deltakerne var imponert der de benket seg oppover i skråningen for å få med seg underholdningen fra scenen som faktisk ble innviet denne torsdagskvelden.

Nå var det dessverre ikke alle som rakk å gjøre seg ferdig i pølsekøen tidsnok til å høre rockebandet «Gratis Inngang», men forhåpentligvis kan de få sjansen ved en senere anledning.  Derimot var alle på plass da Elin Prøysen og Egil Johansson overtok scenen og fikk særlig god respons fra mange av barna når de sang kjente viser som «Bakvendtland» og «Lille Måltrost».

I likhet med Elin og Egil er også Nittedal Teater trofaste bidragsytere i Elvelangs. I fjorårets vandring fikk vi se deler av det som skal bli et framtidig spel om Krudtværket, og i år fikk vi oppleve enda mer av den dramatiske historien.

–Neste år satser vi på å ha et helt ferdig spel å vise dere, sa Lene Hagen, leder i Nittedal Teater. Så nå vet vi hva vi har å glede oss til.

Også resten av Elvelangs-traseen var ny i år. Dels fordi det ikke lar seg gjøre å gå gjennom området ved Nygård der det skal bygges boliger, dels også fordi det er langt enklere for deltakerne å komme tilbake til utgangspunktet ved å korte ruta. Det gjorde også at alle i år fikk med seg huldra som smøg seg blant trærne i bekkesuset. Nok et høyst imponerende innslag fra Nittedal Teater.

Flott nytt amfi i Krudtværket med 300 sitteplassser
Flott nytt amfi i Krudtværket med 300 sitteplassser Foto: Kari Tveøy
Vi fikk se deler av Spelet om Krudtværket som Nittedal Teater skal ha ferdig neste år
Vi fikk se deler av Spelet om Krudtværket som Nittedal Teater skal ha ferdig neste år Foto: Kari Tveøy
Huldra var også på plass der hun snek seg mellom trærne
Huldra var også på plass der hun snek seg mellom trærne Foto: Kari Tveøy
Elin og Egil spilte og sang fra den nye scenen i Kruttmølla
Elin og Egil spilte og sang fra den nye scenen i Kruttmølla Foto: Kari Tveøy
Caldera skapte stemning ved Waage Dam når de sang Anne Grete Preus' "Når himmelen faller ned"
Caldera skapte stemning ved Waage Dam når de sang Anne Grete Preus' "Når himmelen faller ned" Foto: Kari Tveøy

Skrevet av Kari Tveøy 11. oktober 2019