Torsdag holder vi oss i Ørfiske/Svenskevika-området

På Vaffelodden tar vi en liten pause
På Vaffelodden tar vi en liten pause Foto: Milli Lilleeng

Torsdag møtes vi som vanlig kl. 10.30 på p-plassen i Sørliveien.  Vi passerer Luringen og følger stien (som nå burde ha vært skiløype) oppover i retning Skåltjern.  Videre tar vi gamle stier over mot Svenskevika på Østsiden av Ørfiske.

Velforeningen til hytteeierne ved Ørfiske har laget ei fin bru over Svenskevika, så nå kommer vi tørrskodde over dette våte partiet.  Bildet nedenfor er knipset  fra brua.  

Vi følger Dragonveien videre nordover gjennom åpen, gammel skog.  Passerer ei gammel kullmile og etterhvert kommer vi ut på Gamle Grevevei.  Vi følger denne til der veien forsvinner rett ut i Ørfiske.   Derfra tar vi "kyststien" på østsiden av Ørfiske og når vi kommer til Vaffelodden, tar vi en liten matpause på møblene som Anne Berit viser fram på bildet.  Snart er vi tilbake i Svenskevika og ferden går ned til Sørli og Nittedal stasjon hvor Landhandleriet venter oss.   Turen er på ca. 10 km og vi regner med å bruke ca. 4 timer på turen.  Husk gode piggsko eller brodder, sitteunderlag og litt mat/drikke. 

Foto: Anne Berit Hjermann

Skrevet av Kari Tveøy 14. januar 2020