Vintertur langs ny trasé

Foto: Kari Tveøy

Den rare vinteren har gjort det nødvendig å endre flere opprinnelige planer for vinterturene. Men denne uka skyldes endringen store skogsmaskiner i traseen Movann - Dammyrdalen.

Vi tror likevel vi skal få til en fin tur, og som vanlig møtes vi på p-plassen i Sørliveien. Derfra går vi gjennom Luringen til Skåltjern og gjennom skogen videre langs Lommyra, forbi Svensketjernet og til det som tidligere het Tøistua, men som det nå bare er rester igjen av. Derfra fortsetter vi et stykke på Greveveien før vi kommer inn på Sørslepen og til Fossestua.  Fra Fossestua går vi traktorveien forbi Høldippelen og ned Tumyrveien og snarveien til Landhandleriet der vi tar lunsjen

Husk at det er mye is på de brede stiene, andre steder skare, vått, råtten snø og inni skogen vekslende våte og tørre, steinete og myke grønne stier. Med andre ord: en spennende, fin og variert tur! 

Vi regner med at turen blir ca 10 km denne gangen også. De som vil, tar lunchen på Landhandleriet, men ta med litt mat og drikke til en liten stopp underveis i tillegg til gode brodder og ullsokker!

Skrevet av Kari Tveøy 21. januar 2020