Lengst nord i Hakadal

Litt kaldt å hoppe i elva nå, men sommer kommer...
Litt kaldt å hoppe i elva nå, men sommer kommer... Foto: Kari Tveøy

Opprinnelig hadde vi planlagt en kveldstur til Valpedjupet i Hakadal.  Den måtte avlyses på grunn av koronaen, men det er selvfølgelig fullt mulig å ta turen likevel.

Vi starter fra p-plassen på Hakadal Verk, eventuelt fra Hakadal stasjon.  Derfra går vi langs de gamle husmannsplassene på Holmsida, gjennom den lille skogteigen og kommer ut ved p-plassen på Elnes.  Vi kan enten da gå ut i Elnesveien og fortsette denne nordover, eller vi kan velge Koloniveien og etter hvert krysse jernbanen.  Uansett skal vi gjennom Årnes gård med sine flotte tømmerbygninger. Traktorveien går østover, gjennom gården Enga og til brua over Hakadalselva.  Etter å ha krysset elva, tar vi stien sørover og kommer til en åpen slette og til badeplassen Valpedjupet.

Navnet har neppe noe med hundevalper å gjøre, trolig er det heller en avledning av stedsnavnet Varpet som ikke ligger langt unna. Her kan det både være fint å telte og å bade når temperaturen innbyr til det.

Vi går stien tilbake, men krysser ikke elva denne gangen.  Vi fortsetter heller langs jordet som vi kommer ut på, og nå kan vi velge om vi vil gå sørover og opp på Fuglåsveien eller om vi vil gå rett østover nord for Kapellsrud, krysse riksvei 4 og fortsette opp og forbi Myra sør for jordstasjonen. Ved å følge denne stien passerer vi også den staselige Huidtfeldtvillaen. Hvis vi vil ta hele rundturen, fortsetter vi til Aas Gård, får med oss den fine kulturstien der før vi går tilbake til p-plassen.  Turen kan gjøres litt kortere ved å krysse riksvei 4 ved Mork og så gå Fuglåsveien sørover tilbake til Hakadal Verk.

GOD TUR!


Vi går gjennom den flotte gården Årnes i Elnesveien
Vi går gjennom den flotte gården Årnes i Elnesveien Foto: Kari Tveøy

Skrevet av Kari Tveøy 30. april 2020