Vi går Alunsjøen rundt

Vi anbefaler en fin tur i oslodelen av Lillomarka denne helgen. Lillomarka har mange idyller og historikk. Turen er i underkant av 12 km så vi beregner omlag fem timer.

Turen starter ved Apalløkka skole på Ammerud og går på høyre siden av Vesletjern. Følger blåmerka sti mot Linderudkollen og går på vestre side av Alnsjøen. Etter ca. 3 km. ta av til høyre blåmerka sti som er merket til Ole Høilands hule. Etter 400 m. liggerhula på høyre side. Her står det informasjon om Høilands dramatiske historie. Forstår godt at denne bortgjemte hula var en god gjemmeplass.

Fortsetter ca.1,2 km. videre blåmerka stil mot Linderudkollen. Her er kafeen åpen på dagtid. Følger samme vei tilbake fram til kryss hvor det er skiltet til Lilloseter. Følger blåmerka sti mot Lilloseter. Etter ca. 1 km. tar av til høyre og følger umerket sti mot Svartkulp. Flott sti og godt terreng. Svartkulp er et lite tjern som ligger ved bergveggene mot Breisjøhøgdene. En idyll. Forstår godt hvorfor tjernet har fått navnet Svartkulp. Det ligger inntil bergveggene som kaster skygge ned mot tjernet. Fra Svartkulp krysses bekken og følger umerket sti mot Alnsjøen, før den kommer inn på blåmerka sti som fører tilbake til Vesletjern. En flott tur i flotte omgivelser. God tur.😊

Foto: Geir Bang Danielsen
Foto: Geir Bang Danielsen

Skrevet av Kari Tveøy 1. mai 2020