Bli med på førpremiere!

Ruta går over Guritjernskollen, dette er Guritjern
Ruta går over Guritjernskollen, dette er Guritjern Foto: Kari Tveøy

Søndag 25. oktober får du muligheten til å være med på en førpremiere. For da går vi den nye toppturtraseen over tre topper i Romeriksåsene.  Disse inngår i toppturen 2021.

Årets siste søndagstur starter nord på parkeringsplassen på Aas gård kl 10.00. Turen er totalt på 12,5 km og vil gi en forsmak på neste års 7-topptur. De som tenker på å delta der, bør gjøre seg kjent med ruta og se hvilke nye topper de skal innom.  Alle andre er selvsagt også velkommen til å utforske villmarka i Romeriksåsen. 

Vi starter med å følge Lundveien nordover til der vi tar av og går Gamle Raasjøvei oppover. Første stopp blir Harastein ved Høgbråtasvingen. Vi fortsetter rett nord og går den flotte stien opp over i kanten av Sortungsdalen og går da inn i Rundkollen og Sortungsbekken naturreservat. Her krysser vi demningen til Damsortungen og snart er vi ute av naturreservatet igjen. Her kommer vi også inn på neste års 7-topptur, som skal starte på Hakkim 800 meter lenger fremme. Da har vi steget over 250 høydemeter, men har igjen 70 bratte høydemeter til toppen av Sortungshøgda 510 moh, som vi sikter oss inn på. Dette er den første toppen på 7- toppern. Her tar vi tar matpause. Herfra ser vi både til Tryvann og Varingskollen. Vi går videre over Gunnerhøgda og Korsmyra før vi er inne på Hakkimveien og følger blåmerket sti sydover til neste topp, Guritjernskollen 456 moh, som er flott furukledd topp i Århanemyra naturreservat og topp nr 2 av de sju.  Vi følger så blåmerket sti til Setertjern hvor vi går inn i et terreng, hvor det tidligere ikke var stier og sikter oss inn på Bjørnholthøgda 411 moh og krysser da veien mot Kirkebyvangen. Fra toppen, som er den tredje, følger vi blåmerket sti forbi Klopptjern og ned til utgangspunktet på Aas. Fra Hakkim til Aas gaard er det 8,6 km.

Siden vi vil kjøre deltakerne med buss inn til Hakkim når toppturen går neste år, vil traseen ha færre motbakker enn tidligere, men går i jomfruelig terreng på Romeriksåsen.  Resten av 7-toppturen blir som i 2019 på nordmarkssida og innom Lillomarka til kulturhuset Flammen.

Skrevet av Kari Tveøy 12. oktober 2020