AVLYST! Nå kommer vinterturene våre

Vi starter vinterturene med å gå til Jensrud
Vi starter vinterturene med å gå til Jensrud Foto: Milli Lilleeng

Heldigvis setter ikke koronaen stopp for fellesturer i skog og mark, og mer enn noen gang har vi behov for å kunne møtes under trygge forhold.  Derfor gleder vi oss til å invitere til vinterturer, den første torsdag 5. november.

Vi har arrangert vinterturer i flere år, men aldri under lignende forhold som vi opplever nå i 2020. Men så lenge turlederne og turdeltakerne sørger for å følge de generelle smittevernrådene og bli registrert med navn og telefonnummer før turen starter, kan fellesturene gjennomføres.

Som DNT Oslo og Omegn skriver på sin hjemmeside: Du bruker ikke opp dine sosiale kontakter på DNT-aktivitetene. Turer i nærmiljøet faller ikke innenfor anbefalingen om ti nærkontakter per uke, så sant man holder god avstand og smittevernreglene overholdes under hele turen.

Turer i fem måneder

Vinterturene våre går hver torsdag i november, halve desember, januar, februar og mars.  Til og med januar går turene i Midtbygda, i februar går de i Søndre og i mars går de i Hakadal.  Det er faste oppmøtesteder og alltid klokka 10.30.  Når snøen og skiløperne kommer, legger vi stor vekt på å legge traseene slik at de ikke kommer i konflikt med skiløyper.

Den første turen går altså på torsdag og da til den gamle husmannsplassen Jensrud i Lillomarka.  Der er kommunen i ferd med å rehabilitere de gamle bygningene, og sammen med Staven 4H har vi planer om mange hyggelige aktiviteter der i årene som kommer.

Møtes i Sørliveien

Det faste utgangspunktet i Midtbygda er p-plassen i Sørliveien.  Turledere er Milli Lilleeng og Anne Berit Hjermann, og de anbefaler å ta med mat og drikke i sekken og ha godt fottøy.  De minner også om de generelle smittevernrådene fra Folkehelseinstituttet:

• Hold god avstand til andre

• Rengjør hendene godt og ofte med såpe eller bruk alkoholbasert hånddesinfeksjon

• Bruk munnbind i de tilfellene hvor det er anbefalt

• Hold deg hjemme hvis du er syk 

Skrevet av Kari Tveøy 30. oktober 2020